Scroll to top

O nama

Forum mladih SDP-a osnovan je kao interesna organizacija mladih unutar SDP-a 1991. godine. Svih ovih godina ovaj Forum se bori za demokratičnije i pravednije društvo.

Tijekom autokratskog režima 90-ih, iako u manjini, forumaši/ice uvijek su predstavljali bunt koji je potiho tinjao među mladima. Kroz sve svoje prosvjede, kroz akcije za širenje tolerancije i urbane kulture, te kroz borbu protiv nacionalne i vjerske nesnošljivosti, Forum mladih je izrastao u relevantnu organizaciju političkog okupljanja mladih.

Forum mladih danas se nalazi u gotovo svim gradovima i mnogim mjestima Hrvatske. Kao politički pomladak ustrojstvom je gotovo identičan ustrojstvu Socijaldemokratske partije Hrvatske što znači da postoje županijske organizacije sa strukturom gradskih i općinskih organizacija.

Forum mladih je aktivistička organizacija, gdje svatko ima priliku da predloži akciju, provede kampanju na temu nekog društvenog problema. Možete nas svakodnevno vidjeti u svojoj gradskoj četvrti ili centru grada. Prijateljska suradnja na međunarodnom i regionalnom nivou ruši barijere i pojačava razmjenu ideja među mladima.

Forum mladih puno polaže na edukaciju članova i članica i to putem edukacijskih seminara na razne teme poput javnog zagovaranja, politike prema mladima, debatiranje, ljudska prava, javni nastup. Također radimo na povoljnijem položaju mladih na tržištu rada, a maksimalno se trudimo za doprinos razvoju i modernizaciji obrazovanja…

Pročitajte i osobe odgovorne za Forum mladih SDP-a Hrvatske te ukratko koja je naša misija i vizija. Među dokumentima možete preuzeti detaljan program rada kao i pravila Foruma mladih SDP-a Hrvatske.