Scroll to top

Više krvi, više života!

Forum mladih SDP-a Đakovo organizirao je akciju dobrovoljnog darivanja krvi pod sloganom “Više krvi, više života!” koja je održana u srijedu, 27. srpnja 2011.g. u popodnevnim satima u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Đakovo.

Na akciji je sudjelovalo 30 članova Gradske organizacije Foruma mladih SDP-a Đakovo, kao i velik broj građana grada Đakova i okolice. Službena statistika govori o 56 osoba koje su pristupile darivanju krvi, od kojih je krv dalo 38, a 18 osoba nije bilo u mogućnosti dati krv iz zdravstvenih razloga. Velik je udio i darivatelja koji su prvi put sudjelovali na akciji – od 56 osoba, 19-ero je bilo novih darivatelja, a zanimljivost je i omjer darivatelja koji uvelike odstupa od državnog prosjeka – 48% su bile darivateljice, a 52% darivatelji!

Ovim putem apeliramo na što veću uključenost građana, a pogotovo mladih punoljetnih osoba na idućim akcijama darivanja krvi u Crvenom križu Đakovo sa ciljem povećanja ukupnog udjela darivatelja u populaciji grada Đakova. Danas taj udio iznosi oko 2%, a cilj je povećanje na prosjek u Republici Hrvatskoj od 3,5% (npr. u Našicama taj udio iznosi visokih 9%), stoga pozivamo sve građane grada Đakova, članove udruga mladih kao i članove sportskih klubova, političkih stranka i ostalih organizacijskih oblika u gradu na sudjelovanje u idućim akcijama dobrovoljnog darivanja krvi Crvenog križa Đakovo.