Scroll to top

Tribina FM SDP-a Đurđevac „ Đurđevac, budućnost koja se gasi?!

U petak 18.03. u zgradi INE Forum mladih SDP-a  Đurđevac organizirao je javnu tribinu pod nazivom „Đurđevac, budućnost koja se gasi?!“. Uvodnu riječ , o trenutnom  gospodarskom stanju u gradu Đurđevcu i zabrinutosti za  budućnosti mladih  iznijela je predsjednica Foruma mladih SDP-a Đurđevac Ana Siladić.

Mlade je  interesiralo što gradonačelnik i Gradsko vijeće, gospodarstvenici, ali i saborski zastupnici mogu učiniti da se gospodarska klima promijeni, da se poveća broj gospodarskih subjekata, ali i zaposlenih. Da Đurđevac  ima perspektivu za razvoj, pokušali su ih uvjeriti gradonačelnik Đurđevca Slavko  Gračan, poznati gospodarstvenik i predsjednik GO SDP-a Đurđevac  Frane Franičević, te SDP-ov saborski zastupnik i Koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić.

Gradonačelik grada Đurđevca Slavko Gračan rekao je da je stanje teško i da ništa posebno ne može obećati mladima. Istaknuo je da se u gradu stvaraju takvi infrastrukturni uvjeti da mladi požele živjeti u Đurđevcu, a poduzetnici požele ulagati.  Po gospodinu Gračanu Đurđevac se može nadati boljem razvitku na osnovi turizma. Ugledni poduzetnik Frane Franičević rekao je da Đurđevac ima perspektivu u obrtništvu i samozapošljavanju. Ali je istaknuo da za to trebamo Vladu, zakone i državu koja neće biti neprijateljski raspoložena prema poduzetnicima, i ujedno je iznio svoja poduzetnička iskustva. Saborski zastupnik Zvonimir Mršić poručio je mladima da se sami moraju zapitati što oni mogu učiniti da se promijeni perspektiva Đurđevca. Rekao je da za to nema čarobnog štapića, nego da se to može postići sa puno rada i obrazovanja. Poručio je mladima da moraju sami stvoriti uvjete za bolju budućnost i da to mogu već ove godine, da uvjere građane da izađu na izbore i da svoj glas daju onima koji su za reforme i rezove koji će stvoriti uvjete da se zaštiti domaća proizvodanja i stvore bolji uvjeti  za ulaganje u razvitak gospodarstva.

Tribini je prisustvovao i predsjednik ŽO FM SDP-a Mišel Jakšić.