Scroll to top

Trg nezaposlenih u Kutini

Trg nezaposlenih, tako su gradilište prvog trga u Kutini u utorak, 30. listopada 2012., na konferenciji za novinare imenovali Andrija Rudić, predsjednik SDP-a Kutina i članovi Foruma mladih SDP Kutina.

„Gradnju trga je trebalo odgoditi i 15 mln. kn koliko će u konačnici koštati gradnja trga preusmjeriti u korisnije projekte za povećanje zapošljavanja.”, rekao je Andrija Rudić i izravno se obratio gradskoj vlasti. „U vremenu kada je 2207 naših sugrađana nezaposleno smatramo da ni na koji način ne može biti prioritet izgradnja novog gradskog trga. Poštovani gospođe i gospodo pogledajte ove ljude koji su danas sa mnom. Oni su nezaposleni. Oni imaju svoje snove i želje. Sjetite se svaki put kad pogledate ovaj novi gradski trg svih novih radnih mjesta koje ste utopili u taj novi gradski trg.”

Andrija Rudić je podsjetio i na problem stipendiranja studenata te je p(r)ozvao gradsku vlast. „Grad Kutina je posljednji od svih gradova i općina u SMŽ koji već godinama, zaista već godinama ne daje stipendije kutinskim studentima. Pozivam ih neka to naprava što je moguće ranije.”
SDP nije protiv gradnje trga, ali sad nije bilo vrijeme za njegovu gradnju, poručeno je na kraju konferencije za novinare SDP-a Kutina i predloženo da se prvi trg u Kutini nazove „Trg nezaposlenih”.