Scroll to top

Tražimo hitnu reakciju HHO-a na govor mržnje svog potpredsjednika

Drago nam je kad naši performansi i akcionizmi izazovu reakcije javnosti jer zbog toga ih i činimo, ali kad te reakcije prelaze u diskriminaciju, rasizam i govor mržnje, Forum mladih SDP-a Hrvatske na to će najoštrije reagirati. U demokraciji i pluralizmu poželjno je imati različita mišljenja i poglede, ali tolerirati diskriminaciju, rasizam i govor mržnje, posebice od ljudi koji za sebe tvrde da su borci za ljudska prava, onda je to ponor te iste demokracije i pluralizma.

Stoga, Forum mladih SDP-a Hrvatske zgraža se nad javno objavljenim statusom Igora Peternela, ni manje ni više nego – potpredsjednika Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava. Njegov, u najmanju ruku, sramotan status pun diskriminacije, rasizma i govora mržnje koji je objavio na jednoj društvenoj mreži prenosimo u cijelosti: „ Mladi SDPa izveli su performans na Jelačić trgu. Glumili su nasilje nad ženama. Priznajem, zabezeknuto sam u to buljio kao da gledam debele na RTLu. Na kraju tog tragičnog performansa Bernardic gurne pred kameru mladog SDPovog crnca koji jedva nabada hrvatski, ali to Beri nije ni bitno ako je mali crn pa se predsjednik moze pohvaliti dodatnom dimenzijom partijske širine. Kad sve to uživo doživite bude vam jasno da budućnost SDPa uz Bernardica nije upitna. Budućnosti za njih uz takve mlade bezveznjake pod vodstvom antitalentiranog predsjednika uopce nema!“

Potpredsjednik Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava, Igor Peternel, u svom statusu ismijava prvo pretile osobe, zatim se rasistički i diskriminacijski odnosi prema punopravnom članu hrvatskog društva. Takav diskurs i govor mržnje sramotni su te očekujemo da Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava najhitnije sankcionira svog potpredsjednika Igora Peternela. U protivnom ćemo smatrati da Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava podržava takve sramotne istupe pune govora mržnje i diskriminacije.

Forum mladih SDP-a Hrvatske prijavit će ovaj diskriminacijski, rasistički govor mržnje nadležnim institucijama. Takvom govoru u hrvatskom društvu ne smije biti mjesta, ma o kome se radilo!

Forum mladih SDP-a Hrvatske