Scroll to top

Svjetski dan mladih

Dana 12. kolovoza 2012. godine Forum mladih SDP-a Vukovarsko-srijemske županije obilježio je Svjetski dan mladih. Domaćinstvo je ove godine pripalo vinkovačkom Forumu mladih.

Lokacija obilježavanja ovog prigodnog dana bio je salaš “Tena” u Vinkovcima, gdje je druženje započelo u 16 sati. FM SDP Vinkovci tog je dana organizirao sportske igre, počevši od nogometa pa sve do odbojke, badmintona, stolnog tenisa, te turnira u beli. Na sportskim igrama je očekivano bio velik odaziv, pa su tako i potrajale do kasno predvečer.

Nakon igara, sve sudionike Svjetskog dana mladih dočekao je grah sa kobasicom pa se druženje nastavilo uz piće i dobru glazbu. Dobro okruženje na salašu, prepuno zelenila i prave slavonske atmosfere, pogodovalo je odličnom raspoloženju svih prisutnih.

Toga dana na druženju sudjelovalo je oko 130-140 osoba, što članova SDP-a, što ostalih Vinkovčana koji su saznali za organizaciju ovakvog događaja i odlučili nam se pridružiti. Tolikim odazivom mladih sa područja cijele Županije pokazali smo da predstavljamo ključan čimbenik u političkom radu naše sredine, te brigu o položaju mladih u Vukovarsko-srijemskoj županiji, njegujući socijaldemokratske vrednote. Iznimno nam je drago da su mladi prepoznali rad Foruma mladih SDP-a pa stoga imamo i nekoliko novih članova.

Od istaknutijih osoba treba spomenuti dolazak saborskih zastupnika Željka Saboa, predsjednika ŽO SDP-a VSŽ i Damira Rimca, predsjednika GO SDP-a Vinkovci, Marka Kričke, tajnika FM SDPH, te gostiju iz FM SDP-a Zagreb, Velike Gorice, Osijeka, Slavonskog Broda, te drugih gradskih i općinskih organizacija diljem Hrvatske. Osim što su na Svjetski dan mladih došle osobe iz gotovo cijele Hrvatske, moramo naglasiti kako je ovaj događaj bio i međunarodnog karaktera, budući da su nam se pridružili i gosti iz Srbije (Demokratske omladine). S njima smo dogovorili i buduću suradnju i razmjenu iskustava što će biti od obostrane koristi u daljnjem radu.

Druženje se uz glazbu nastavilo do kasnih večernjih sati. Moramo naglasiti kako su svi sudionici bili iznimno zadovoljni domaćinstvom te smo uvjereni da će se ovaj događaj obilježavati tradicionalno svake godine, te privući svaki put sve više ljudi. Kao znak pažnje, svi sudionici su na kraju dobili zahvalnice.