Scroll to top

Svjetski dan borbe protiv AIDS-a

U sklopu nacionalne kampanje FM SDP-a ”apstinencija nije jedina prevencija”, gradska organizacija FM SDP Rovinj je 01. prosinca 2010. godine ( Svjetski dan borbe protiv AIDS-a) simboličnom podjelom edukativnih letaka i prezervativa, dala svoj doprinos  ovoj hvalevrijednoj akciji.

Napominjemo, kako je ovo već druga godina kako  rovinjski forumaši već drugu godinu na ovaj način obilježavaju Svjetski dan borbe protiv AIDS-a. Za razliku od 2009. godine kada je edukativni materijal, podjeljen ispred rovinjskih srednjih škola, ove je godine zbog iznimnog lošeg vremena FM se građanima približio na jednoj drugoj razini.

U suradnji sa Domom zdravlja Rovinj, forumaši su materijale ostavili u svim ordinacijama obiteljske medicine, kao i podjelili prezervative na ulazu u tu institiuciju. Nadalje, edukativni materijal podjeljen je  i u svim ljekarnama grada Rovinja.

Moramo priznati kako je i ovogodišnja akcija FM Rovinj, unatoč iznimno lošim vremenskim uvjetima, naišla na dobar prijem kod građana, koji su iznimno dobro reagirali na kampanju kojom se ukazuje na veću potrebu za edukacijom na polju seksualno odgovornog ponašanja.