Scroll to top

Stop povećanju cijene dopunskog zdravstvenog osiguranja

20160423_104354U subotu, 23.4.2016. u Zaboku  započela je nacionalna kampanja Foruma mladih SDP-a Hrvatske protiv povećanja cijene dopunskog zdravstvenog osiguranja kojoj se pridružio i Forum mladih SDP-a Krapinsko zagorske županije.

Predsjednica Forum mladih SDP-a Krapinsko- zagorske županije Agata Cvitić naglasila je kako Forum mladih SDP-a  smatra da je poskupljenje police dopunskog zdravstvenog osiguranja sa 70 na 89 kuna  nedopustivo i nepotrebno te kazala kako ovom akcijom Forum mladih želi uz informiranje građana o problemu prikupiti i potpise za peticiju protiv ovakvog poskupljenja.

” Ministar zdravlja, Dario Nakić donio je Odluku o povećanju cijena dopunskog zdravstvenog osiguranja koja bi se trebala primijeniti  od 1.5.2016. Smatramo da je poskupljenje dopunskog zdravstvenog osiguranja direktan udarac na džepove građana i građanki ” poručio je koordinator akcije za Krapinsko – zagorsku županiju Hrvoje Novak, inače potpredsjednik Foruma mladih SDP-a KZŽ.

Predsjednica FM SDP Zabok Karla Trgovec kazala je kako ova ”reformska” Vlada ne provodi reforme nego uvodi nove harače kao i 2010.g. ”Ovom peticijom želimo Vladi RH jasno dati do znanja da se ne slažemo s Odlukom o poskupljenju dopunskog zdravstvenog osiguranja te kako nastavak takve politike vodi k privatizaciji zdravstva. Zahvaljujem građanima Zaboka koji su svojim potpisom dali podršku našoj inicijativi ”, istaknula je Trgovec.

 

Prikupljanje potpisa započelo je u Zaboku, a nastavit će se prikupljati u Pregradi, Krapini, Velikom Trgovišću, Zlataru i Humu na Sutli.

Građani svoje neslaganje mogu izraziti i putem online peticije pa ih ovim putem pozivamo da nas potraže na društvenim mrežama te našim web stranicama fm-zagorje.org

Prikupljeni potpisi koje Forum mladih skuplja diljem Hrvatske zbrojit će se s potpisima koje su prikupili kolege iz HSU-a te predati Vladi Republike Hrvatske.