Scroll to top

„Stop nasilju nad ženama“ edukativno-informativna tribina

 Stop nasilju nad ženamaMeđunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježavamo svake godine 25. studenoga. Taj je datum prihvatio UN i od 1999. se obilježava u znak sjećanja na četiri sestre Mirabel, političke aktivistkinje skupine Leptiri, koje je brutalno dao ubiti dominikanski diktator Rafael Trujillo jer su planirale rušenje njegovog režima.

 Tim se je povodom u petak, 28. XI. 2014., u Krapini održala edukativno-informativna tribina „Stop nasilju nad ženama“. Nositelji tribine bili su Socijaldemokratski Forum žena SDP-a Krapina i Forum mladih SDP-a Krapina. Tribinu si prisustvovale i predsjednica Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a KZŽ i saborska zastupnica Dunja Špoljar, zamjenica župana Jasna Petek, član Predsjedništva SDP-a KZŽ Darko Herak i  predsjednica Foruma mladih SDP-a KZŽ Agata Cvitić. Tribinu je moderirao Vedran Kašić, potpredsjednik Foruma mladih SDP-a Krapina, dok su tematska izlaganja održale Željka Trgovec, voditeljica SOS telefona za žene žrtve nasilja Krapinsko – zagorske županije  te Ena Knežević, pravnica zaposlena u Centru za edukaciju, savjetovanje i istraživanje.

 Prisutni su imali priliku upoznati se s radom SOS telefona za žene žrtve nasilja te crnom statiskom o slučajevima nasilja u Krapinsko-zagorskoj županiji. Također, raspravljalo se i o novom Obiteljskom zakonu, koji će se u potpunosti početi primjenjivati od 1. siječnja 2015. godine. Među prisutnim građanima izraženo je zadovoljstvo zbog organiziranja ove tribine jer su okrugli stolovi i tribine poput ove način za