Scroll to top

Što si mladi mogu priuštiti uz ovakve cijene nekretnina? Performans Foruma mladih SDP u Varaždinu

U današnjem društvu, mnogi gradovi, posebno na obali, suočavaju se s alarmantnom situacijom vezanom uz cijene stanova. Kada cijene dosežu visokih 3000 eura po kvadratnom metru, a najamnine se kreću u rasponu od 450 do 700 eura mjesečno, postavlja se pitanje što preostaje mladima.

U Varaždinu, gdje se također suočavamo s ovom problematikom, odlučili smo organizirati performans kako bismo na slikovit način prikazali tešku situaciju s kojom se mladi suočavaju. Performans je bio usmjeren na prikazivanje činjenice da mladi ljudi, zbog nezasluženo visokih cijena stanova, gotovo nemaju drugu opciju osim života u kartonskim kutijama.

Ovaj performans ima za cilj potaknuti svijest javnosti o problemu nedostupnosti stanova za mlade i potrebi za hitnim djelovanjem kako bi se osiguralo pristupačno stanovanje za sve. Mladi su budućnost, ali i sadašnjeg našeg društva, a njihova mogućnost da ostvare kvalitetan i stabilan dom od vitalne je važnosti za njihov osobni i profesionalni razvoj.

Pozivamo sve građane i građanke da podrže naše napore u borbi za pristupačno stanovanje za mlade ljude. Samo zajedničkim angažmanom, suradnjom i donošenjem adekvatnih politika možemo stvoriti društvo u kojem će mladi imati priliku ostvariti svoje snove i izgraditi sigurnu budućnost.