Scroll to top

Što si mladi mogu priuštiti uz ovakve cijene nekretnina? Performans Foruma mladih SDP u Osijeku

Proteklih dana smo u Osijeku organizirali performans koji je imao za cilj skrenuti pažnju na visoke cijene stanova koje mladi teško mogu priuštiti. Kroz ovaj perfromans, željeli smo izraziti zabrinutost zbog nedostatka pristupačnog stanovanja za mlade ljude.

U sklopu performansa, postavili smo kutije kao simbol situacije u kojoj mladi doslovno moraju spavati u kartonskim kutijama zbog visokih cijena stanova. Ova vizualna izvedba ima za cilj potaknuti razmišljanje o ozbiljnosti problema i potrebi za pristupačnim stanovanjem za mlade.

Pozivamo sve zainteresirane građane i građanke da se pridruže našem naporu da se ovaj problem adresira i da se poduzmu koraci kako bi se osiguralo pristupačno stanovanje za mlade ljude. Svjesni smo da je stanovanje temeljna potreba i ključni faktor za ostvarenje stabilnosti i kvalitete života mladih generacija.

Nastavit ćemo poduzimati inicijative i raditi na pronalaženju rješenja kako bismo osigurali da mladi imaju pristup dostupnim i kvalitetnim stanovima. Zajedno s građanima i građankama, želimo stvoriti društvo u kojem će svi mladi imati priliku ostvariti svoje snove i izgraditi sigurnu budućnost.