Scroll to top

SDP-ove ideje pobjedile na improviziranim izborima

Forum mladih SDP-a organizirao je još jedan performance na Trgu bana Jelačića. Ovaj puta su organizirali ‘nove izbore’ u svom stilu.

Građani su u glasačku kutiju mogli birati između crvenog ili plavog listića. Na crvenim listićima je pisalo: 80 000 novozaposlenih do 2013., neselektivna borba protiv korupcije, snažan gospodarski rast, poticanje domaće proizvodnje, pravedno oporezivanje, jednake mogućnosti i pristup obrazovanju, svima dostupno zdravstvo, veća prava radnicima te sigurna i dostojanstvena starost.

S druge strane na plavim listićima je pisalo: preko 300.000 nezaposlenih, inozemni dug preko 45 milijardi eura, Vlada tisuću afera, opet lažna obećanja, korupcija iza svakog ugla te tri rebalansa proračuna godišnje

– Na današnji dan prije tri godine održani su parlamentarni izbori. Od tada se mnogo toga promijenilo. Država je u teškoj krizi, premjer je pobjegao, a u HDZ-u se svaki dan otkrivaju nove afere – kazao je Dominik Etlinger, jedan od organizatora akcije te dodao:

– Na ovaj način smo željeli građanima pružiti priliku da ponovno izaberu i isprave pogrešku učinjenu prije tri godine.

Mladi SDP-ovci kažu da je u par sati u kutiju svoj glas ubacilo 852 građana te da je ‘izborna komisija’ nakon prebrojavanja utvrdila da je crvenih listića bilo 821 (96,36 posto), a plavih 31 (3,64 posto).

Forumaši najavljuju nove akcije tako za ponedjeljak u Donjem Gradu pripremaju akciju kojom žele građanima prikazati nedostatke državnog proračuna za 2011.

Izvor: www.zagrebancija.com