Scroll to top

Sabina Glasovac u Saboru: Predlažemo povećanje limita godišnje zarade studenata na 36 000 kuna

Forum mladih SDP Hrvatske ne odustaje od prijedloga da se poveća limit godišnje zarade studentica i studenata na 36 000 kuna u kontekstu zadržavanja porezne olakšice.

O tome je govorila potpredsjednica SDP-a Sabina Glasovac u Hrvatskom saboru u sklopu rasprave o Zakonu o porezu na dohodak kojim HDZ predlaže povećanje tog limita na samo 24 000 što smatramo nedovoljnim.

Sabina Glasovac istaknula je kako nažalost plaće roditelja i uzdržavatelja sve više gube na vrijednosti, a broj osoba koje žive u siromaštvu se povećava.

  • Mi moramo biti svjesni situacije u kojoj živimo. Da više nije motiv studentima da rade preko studentskih ugovora taj da steknu nekakvo radno iskustvo nego je to posljednjih dvije godine postala puka prijeka potreba. Broj ljudi koji žive u siromaštvu se povećava, plaće roditelja svakim danom sve više i više gube na vrijednosti. – rekla je Sabina Glasovac.

Prema Državnom zavodu za statistiku osoba treba zaraditi oko 36 000 kuna godišnje kako ne bi bila u riziku od siromaštva.

  • Studenti kako bi si osigurali nastavak studija prisiljeni su raditi za golu egzistenciju. Da ne govorimo o tome koliko su cijene stanova u gradovima otišle u nebo i da je ove godine 6 000 studentica i studenata koji su se natjecali za smještaj u studentskim domovima iste nisu dobili. – dodala je zastupnica Glasovac.

U konačnici Sabina Glasovac je u svojem govoru istaknula kako HDZ-ov prijedlog o podizanju limita na 24 000 kuna nije dovoljan pomak i kako on uopće nije usklađen s realnošću.

S obzirom da se radi o prvom čitanju prijedlogu Zakona o porezu na dohodak Forum mladih SDP-a će i dalje u suradnji s Klubom zastupnika raditi na tome da se izborimo kako naši studenti ne bi bili prisiljeni zarađivati godišnje ispod praga siromaštva.

Cijeli video možete pogledati na YouTube kanalu: https://youtu.be/m5EAiCPRb-s