Scroll to top

Rafaela Matić: Tražimo noćne autobusne linije u Splitu za mlade

Savjet mladih Grada Splita na čelu s predsjednicom Foruma mladih SDP Split Rafaelom Matić zatražio je od Grada Splita i gradske tvrtke Promet d.o.o. uvođenje noćnih autobusnih linija.

U razgovoru s brojnim mladim osobama članovi splitskog Savjeta mladih uočili su problem nedostatka noćnih autobusnih linija i to kao dugogodišnji problem. Savjet mladih Grada Splita predlaže da se u suradnji s tvrtkom Promet d.o.o. pristupi rješavanju ovog problema. 

‘Stoga ćemo predstavnicima tvrtke Promet d.o.o. predložiti sastanak kako bi osmislili najbolje rješenje za uvođenje noćnih linija koje će zadovoljiti potrebe mladih u našem gradu. Nakon rješavanja ovog problema u Splitu, za očekivati je da će i okolni gradovi  pristupiti rješavanju. U tome je Savjetima mladih okolnih gradova i Savjetu mladih Splitsko-dalmatinske županije spreman pomoći Savjet mladih Grada Splita’, kaže Rafaela Matić, predsjednica Savjeta mladih Grada Splita. 

Dodaje kako je u razgovoru sa studentima Sveučilišnog odjela za stručne studije Sveučilišta u Splitu, utvrđeno kako studenti nemaju adekvatan prijevoz do lokacije održavanja nastave na adresi Kopilica 5. 

‘Sveučilišni odjel za stručne studije broji oko dvije i pol tisuće studenata kojima je izostankom odgovarajućih autobusnih linija svakako smanjena kvaliteta života i otežano im je studiranje, posebice ako studenti idu na predavanja pješke u razdobljima loših vremenskih prilika kao što su kiša, jaki vjetar i visoke temperature. 

Dakle, prijedlog Savjeta mladih je da kroz razgovor i suradnju s tvrtkom Promet d.o.o. i predstavnicima Uprave Sveučilišnog odjela za stručne studije u Splitu potakne rješavanje ovih problema koji muče mnoge mlade u našem gradu. Savjet mladih je na  sjednici već izradio prijedlog linija koje bi optimalno pokrile područja Splita i iste će biti predložene predstavnicima Prometa. Cilj ovih dvaju inicijativa je doprinijeti poboljšanju kvalitete života mladih u Splitu kroz olakšanje mobilnosti i smanjenje troškova života’, naglašava Matić.

Preuzeto s: https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/savjet-mladih-trazi-nocne-autobusne-linije-te-onu-za-studente-sveucilisnog-odjela-na-kopilici/