Scroll to top

Povodom Dana antifašističke borbe Predsjednik Foruma mladih Saša Đujić i Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina položili vjenac na spomen obilježje palima u NOB-u

Sedamdeseta obljetnica borbe protiv fašizma u kojem su narodi Htrvatske krenuli u oslobađanje svoje zemlje i vraćanje njezinih dijelova Dalmacije, otoka, Istre i Primorja oduzetih od okupatora , svečano je obilježena na Lukovu. Proslavi je nazočilo nekoliko tisuća građana Crikveničko-vinodolskog kraja  i Gorskog kotara te otoka Krka.

Uz mnogobrojna izaslanstva udruga boraca antifašističkog rata svečanosti su prisustvovali i položili vijence na  središnje spomen obilježje palim u NOB-u, Predsjednik Foruma mladih SDP-a Hrvatske Saša Đujić i Potpredsjednik SDP-a Hrvatske Zlatko Komadina.

Svečanosti je također prisustvovao i bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić kao počasni predsjednik  Saveza  antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske.

Tom prilikom Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina u svom govoru okupljenima istaknuo je:

„Mi ovdje na Lukovu, gdje se narod Crikveničko-vinodolskog i goranskog kraja borio na antifašističkoj strani  slavimo tu borbu i baštinimo tekovine rata ali i spremnost na oprost, na poštovanje i sućut svim grobovima, te opredijeljene za slobodu i mir. Hrvatska je izrasla iz antifašističke borbe započete prije 70 godina, cjelovita i slobodna. Takvu smo je i prije dvadeset godina ponovno morali braniti u Domovinskom ratu“, rekao je Zlatko Komadina i istaknuo da ovaj kraj prednjači po vrednovanju antifašizma. „Polovicu članstva današnjeg Saveza  antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske, čine antifašisti iz naše županije“,rekao je Komadina i čestitao okupljenima praznik antifašističke borbe kao i dvadesetu obljetnicu od početka  Domovinskog rata.

Nakon prigodnih govora na Lukovu je nastavljeno druženje uz Puhački orkestar  Fužine iz fužina i Bribirske tamburaše.