Scroll to top

Politika odlučuje o tebi! Odluči ti o njoj!

Foruma mladih SDP-a Grada Zadra proveo je akciju „Politika odlučuje o tebi! Odluči ti o njoj!“ radi podizanja svijesti građana, a prvenstveno mlađe populacije o važnosti uključivanja u društvene i politike procese. Akcija je proizašla iz edukacija i radionica za lanove Foruma mladih u Gradskoj organizaciji FM-a Zadar koja se održava već mjesec dana.

Politika je naša svakodnevica i, neovisno o nama, politika odlučuje o naim životima pa postavljamo pitanje građanima zato svi ne odlučimo o politici. Problemi i afere vladajućih svakim danom niču kao gljive poslije kiše i pitamo se odakle im obraza uvjeravati nas da nas vode u budućnost kakvu svi zaslužujemo. Krajnje je vrijeme da se stvari počnu mijenjati.

Ovim putem pozvali smo građane da naprave prvi korak, te izađu na izbore za Vijeća mjesnih odbora 14. 11. 2010. jer su to jedini izbori na kojima građani izravno biraju ljude koji mogu utjecati na njihovu svakodnevicu. Poražavajuća je činjenica da na izbore za Vijeća MO izlazi oko 12 % građana. Ovo su najvažniji izbori, jer se na njima odlučuje u kakvom susjedstvu ćemo živjeti mi sami, naše bake i djedovi, roditelji, djeca i unuci.
Željeli smo čuti njihove potrebe i probleme, rješavati ih i zajedno raditi na tome da naš grad postane mjesto ugodnijeg i kvalitetnijeg života za svakog od nas.

Recite, djelujte, mijenjajte !!! Danas svoj kvart, sutra na grad.