Scroll to top

Održana konvencija Foruma mladih SDP-a Krapinsko-zagorske županije – IZABRANO NOVO VODSTVO

U subotu, 09.05.2015. u hotelu “Matija Gubec” u Stubičkim Toplicama, održana je 11. Izborna Konvencija Foruma mladih SDP-a Krapinsko-zagorske županije.

Konvenciji, osim velikog broja delegata i članova Foruma mladih SDP-a KZŽ, prisustvovali su i mnogobrojni gosti iz Hrvatske. Tako su konvenciju došli pozdraviti predsjednik SDP-a Krapinsko-zagorske županije, Siniša Hajdaš Dončić, zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije, Jasna Petek, zamjenica ministra poljoprivrede, Snježana Španjol, saborska zastupnica, Dunja Špoljar, predsjednik SDP-a Pregrade, Marko Vešligaj, predsjednik FM SDP-a Hrvatske, Nenad Livun, predsjednica FM SDP-a Splitsko-dalmatinske županije, Franka Oreb, potpredsjednik FM SDP-a Zadarske županije, Ivan Kučina, predsjednik FM SDP-a Zagreb, Matej Mišić, predsjednica FM SDP-a Bistre, Maja Lisac, predsjednica FM SDP-a Sisačko-moslavačke županije, Sanja Lovrenović, predsjednik FM SDP-a Križevci, Marko Katanović te potpredsjednica Glavnog odbora FM SDP-a Hrvatske, Tea Sekelj.

Na Konvenciji je izabrano i novo rukovodstvo koje će voditi organizaciju u naredne 2 godine. Tako je za novu staru predsjednicu izabrana Agata Cvitić, za potpredsjednicu Lucija Buhin te za potpredsjednike Hrvoje Novak i Vedran Kašić.

U izvještaju o radu u protekle 2 godine Foruma mladih SDP-a KZŽ predsjednica je posebno naglasila osnivanje novih organizacija na području Đurmanca i Sv. Križa Začretja te preko stotinjak akcija koje je Forum proveo na području županije što ovaj Forum svrstava u najaktviniju organizaciju u Hrvatskoj.
“I za kraj, uspješnost svih akcija temelji se na našem zajedničkom  predanom i marljivom radu. Svojim zalaganjem pokazali ste da prepoznajete pravi put kojem svi težimo. Koristim ovu priliku da vam se na tome svima zahvalim i vjerujem  da će nam taj put biti motivacija u angažmanu za razdoblje koje je pred nama. Naša najvažnija zadaća mora biti da prenosimo socijaldemokratske i antifašističke vrednote, a u svojem djelovanju moramo pokazati odgovornost, zajedništvo, međusobnu suradnju, toleranciju prema razlikama, ali i poštivati različitosti mišljenja i uvjerenja, te spremnost na raspravu o svim bitnim političkim pitanjima koji se tiču nas mladih i društva općenito” – istaknula je predsjednica, Agata Cvitić.