Na vrh

Forum mladih SDP-a Hrvatske
Trg Drage Iblera 9, Zagreb
+ 385(1) 4612 087
fmsdp@sdp.hr

Ni za Uskrs nismo mogli dopustiti da ostanu sami

Ni za Uskrs nismo mogli dopustiti da ostanu sami, rekli su članovi Foruma žena i Foruma mladih SDP-a Velikog Trgovišća. Tradicionalno već, odlučili su skupiti snage i pomoći siromašnim mještanima općine, kako bi im barem malo olakšali život za vrijeme najvećeg kršćanskog blagdana. Tako su organizirali humanitarni turnir u belotu koji je okupio 16 parova te se prikupilo 2000 kuna.

–Tu nismo stali jer smo željeli da paketi budu malo obilniji nego što su to bili za Božić. Odlučili smo se stoga na prikupljanje namirnica ispred trgovačkog lanca te tako uspjeli prikupiti dovoljno namirnica za 15 obitelji, koje su uključivale i djecu- rekla je Lucija Buhin, predsjednica foruma. Ne može se ničim nadomijestiti osjećaj koji nas prožima kada smo na terenu, kada nas dočekaju s osmijehom na licima, ali i sa suzama u očima, slažu se forumaši.

–Sav naš rad temeljio se, ali će se i dalje temeljiti na pomaganju onima kojima je pomoć najpotrebitija. Humanitarizam neće prestati te ćemo uskoro imati još nekoliko akcija, a mogu nam se javiti svi koji su željni pomoći ili kojima je pomoć potrebna- dodaje Buhin.

Od malo onoga što imaju obitelji, spremne su podijeliti s forumašima. –Svaki puta nas ponude kruhom, kavom, zapravo ni sami ne znaju kako bi nas ugostili, kako bi nam se zahvalili što ih obilazimo- nadovezuje se Buhin. S forumašima na teren ide i patronažna sestra, Anita Ljubičić, koja ističe kako su oni jedini u općini koji na ovaj način pomažu siromašnim obiteljima.