Scroll to top

Na inicijativu Lukavečkog Varaždin osniva koordinaciju osnovnoškolskih psihologa

U Varaždinu je pokrenuta inicijativa koja ozbiljno brine o mentalnom zdravlju mladih. Osnovana je koordinacija osnovnoškolskih psihologa s ciljem unaprjeđenja brige o mentalnom zdravlju učenika i učenica.

Na inicijativu predsjednika Gradskog vijeća Varaždina, Lovre Lukavečkog, grad je izdvojio sredstva iz vlastitog proračuna kako bi omogućio zapošljavanje dodatnih psihologa u školama kojima Ministarstvo obrazovanja nije odobrilo zapošljavanje. Time se želi osigurati veći broj stručnjaka koji će pružati podršku učenicima i raditi na prevenciji i rješavanju problema mentalnog zdravlja.

Koordinacija osnovnoškolskih psihologa je održana protekli tjedan, okupivši psihologe i ravnatelje škola. Cilj sastanka bio je bolje koordinirano djelovanje i zajednički rad na poboljšanju mentalnog zdravlja učenika i učenica u Varaždinu. Kroz suradnju i razmjenu iskustava, ova inicijativa ima potencijal donijeti pozitivne rezultate u području brige o mentalnom zdravlju mladih.

Ova inicijativa pokazuje ozbiljan pristup problemu mentalnog zdravlja mladih te važnost ulaganja u resurse i stručnjake koji će pružiti podršku i pomoć učenicima. Čestitamo Gradu Varaždinu na pokretanju ove inicijative i nadamo se da će rezultirati poboljšanjem mentalnog zdravlja učenika i učenica te postati primjer drugim gradovima i općinama.