Scroll to top

Ministre, Milinoviću gdje edukacija?

I ove godine, već tradicionalno članovi Foruma mladih SDP –a Samobor obilježili su Međunarodni dan borbe protiv AIDS-a.

Tako su organizirali dijeljenje edukativnog letka i prezervativa pod geslom: “Ministre gdje je edukacija u srednjim školama?”. Takvim načinom obilježavanja ovog dana  htjeli su ukazati na nužnost odgovornog seksualnog ponašanja mladih osoba. Upozorili su također na veliku odgovornost starijih koji bi trebali učiniti sve da se mlade educira o seksualno odgovornom ponašanju kao jedinom mogućem načinu u borbi protiv opakog virusa HIV- a koji u svijetu uzima mnoge živote, a i u Hrvatskoj se bilježi velik broj zaraženih od te opake bolesti.

Mladi SDP –ovci prilikom podjele promotivnog materijala razgovarali su sa mnogim mladima, koji su izrazili svoje negodovanje što se njeguje pristup zatvaranja očiju pred nužnom seksualnom edukacijom u školama, te nemogućnosti dobivanja odgovora na pitanja o toj temi na odgovarajući način.

Predsjednik FM-a Samobor Luka Tomovski izrazio je svoju ogorčenost zdravstveno-eduktivnom politkom Vlade RH, te je istaknuo da se Forum mladih SDP –a  zalaže za uvođenje edukacije o spolno prenosivim bolestima u škole, što bi mladima bilo jako korisno zanimljivo a i smanjilo bi obolijevanje mladih osoba  od opakih spolno prenosivih bolesti.