Scroll to top

Ministre gdje je seksualna edukacija u školama?

Pod motom »Apstinencija nije jedina prevencija «, članovi i članice  Foruma mladih SDP-a KZŽ prigodnim su edukativnim akcijama, na području  Pregrade,  Bedekovčine,  Krapine, Oroslavja ,Zaboka i Zlatara obilježili Međunarodni dan borbe protiv AIDS-a.

Forumašice i Forumaši   dijelili su   Mali vodič kroz prevenciju bolesti u kojem se, uz statističke podatke o oboljelima u svijetu i Hrvatskoj, navode i osnovna pravila ponašanja u sprečavanju zaraze virusom HIV-a, a sastavni dio mini vodiča bio je i kondom, najsigurnije sredstvo zaštite od AIDS-a.

” AIDS ,  ili kako se popularno zove kugom našeg  doba,  može se dogoditi svakome, ali  ujedno  vrlo lako ga je i spriječiti.  Forum mladih SDP KZŽ svake godine se uključuje u obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv AIDS-a jer želimo informirati  javnost  o ovoj  zaraznoj bolesti  te   skrenuti pozornost na opasnosti koje donosi rizično ponašanje” –  izjavio je predsjednik FM SDP KZŽ Marko Vešligaj.

Kao  najznačajnije uzroke širenja zaraze u Hrvatskoj, mladi SDP-ovci, naglasili su  neinformiranost i neodgovarajuće edukacijske programe.  Istaknuli su da bi  se edukacije  trebale provoditi sustavno kako bi Hrvatska ostala u društvu zemalja s malim brojem oboljelih od AIDS-a  i drugih spolnih bolesti, a  Milinoviću su uputili pitanje: ”Ministre gdje je seksualna edukacija u školama?”