Scroll to top

KONVENCIJA FORUMA MLADIH SDP-A SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE

10978612_10204546573803369_4909054715196242310_nU subotu 21. veljače 2015. godine u prepunoj dvorani Doma kulture Zvonimir u Solinu održana je VIII. Izborna konvencija Foruma mladih SDP-a Splitsko-dalmatinske županije.

Konvenciju je upriličio veliki broj eminentnih stranačkih gostiju iz svih krajeva Hrvatske, kao što su ministar Uprave Arsen Bauk, zamjenik ministra Darko Parić, gradonačelnik Splita Ivo Baldasar, predsjednik Foruma mladih SDP-a Hrvatske Nenad Livun, potpredsjednici Foruma mladih SDP-a Hrvatske Gordana Kobac i Jure Zubčić, predsjednica Glavnog odbora Foruma mladih SDP-a Hrvatske Agata Cvitić, predsjednik Nadzornog odbora Foruma mladih SDP-a Hrvatske Saša Pešut, predsjednica Foruma žena SDP-a Splitsko-dalmatinske županije Maja Krčum, predsjednici gradskih i općinskih organizacija SDP-a Splitsko-dalmatinske županije, kao i brojni predsjednici županijskih, gradskih i općinskih organizacija Foruma mladih SDP-a.

Za predsjednicu je izabrana Solinjanka Franka Oreb. Ona je u svom govoru istaknula kako se osjeća počašćeno što postaje prva predsjednica u 18 godina djelovanja Foruma mladih SDP-a Splitsko-dalmatinske županije, i to baš u Solinu, koji se diči epitetom grada mladih. Predsjednica je u svom govoru istaknula kako je svjesna teške situacije u zemlji, položaja mladih i problema s kojima se suočavaju danas. Iskazala je zabrinutost jačanja nacionalizma, otvorenih govora mržnje i sve veće nesnošljivosti mladih jednih prema drugima, te nepostojanja programa politika za mlade u gradovima i općinama Splitsko-dalmatinske županije. Rekla je da će ustrajati u borbi protiv svih oblika mržnje, diskriminacija, privilegija i marginalizacija u društvu. Posebno je istaknula da se moramo ponositi svojom antifašističkom baštinom, koje je temeljna civilizacijska tekovina na kojoj je izgrađena moderna Europa i civilizirani svijet. Aktivno sudjelovanje mladih ljudi u donošenju odluka na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini od ključne je važnosti ako želimo izgraditi demokratičnije i naprednije društvo.

Za potpredsjednike su izabrani Nikola Dudak iz Splita i Vinka Grga iz Trogira. Izabrana su tri člana predsjedništva: Bojan Kralj, Emma Majić i Jurica Pavlović, te 15 članova županijskog odbora.