Scroll to top

„…I DANAS PONOSNI“ In memoriam Ivica Račan

Pod motom „…i danas ponosni“ Forum mladih SDP-a Krapinsko-zagorske županije u memorijalnu biciklijadu stubičkim krajem poveo je brojne štovatelje prvog predsjednika i utemeljitelja socijaldemokracije u Hrvatskoj, Ivice Račana.

Od Pile, preko Stubičkih Toplica i Donje Stubice, pa sve do Gornje Stubice, velika i ponosna kolona biciklista odala je počast čovjeku koji je uvelike zaslužan za demokratizaciju Hrvatske, čovjeku koji je otvorio Hrvatskoj vrata Europe te pokazao kako politika može bit poštena i časna.

Sa slikom Ivice Račana na majicama, puni pozitivne energije i ponosa, kolona biciklista zaputila se kroz prekrasan zagorski kraj odat počast čovjeku kojeg mnogi opravdano nazivaju moralnom političkom vertikalom novije hrvatske povijesti.

Uz brojne forumašice i forumaše iz cijele sjeverozapadne Hrvatske ponosnoj koloni pridružili su se i brojni članovi i članice stranke, ali i mnogi drugi koji su Račana cijenili i poštovali.  Tako su se biciklijadi pridružili i Dijana Pleština, supruga pokojnog Račana, Siniša Hajdaš Dončić, predsjednik zagorskog SDP-a i zagorski župan, Marijo Habek, saborski zastupnik, Sonja Borovčak, zamjenica župana i dugogodišnja predsjednica SDP-a KZŽ, Ivan Tuđa, gradonačelnik Oroslavja, Željko Kolar, gradonačelnik Klanjca, te brojni drugi.

Biciklijada je završila u prekrasnom perivoju dvorca Oršić u Gornjoj Stubici gdje su zagorski forumaši i forumašice pripremili kratak program u znak sjećanja na čovjeka čija im je vizija i ljudska veličina glavna inspiracija u djelovanju.

„Zahvaljujući Ivici Račanu biti socijaldemokrat danas znači biti ponosan. I u ovim teškim trenucima za našu zemlju optimizam nam budi vizija Hrvatske gledana očima Ivice Račana kao ponosne, poštene i prosperitetne zemlje“ – istaknuo je predsjednik Foruma mladih SDP-a Krapinsko-zagorske županije, Ivan Habulin.

U čast Ivici Račanu u idiličnom perivoju dvorca Oršić sadnicu lipe posadili su njegova supruga Dijana Pleština te prvi socijaldemokrat Zagorja, Siniša Hajdaš Dončić.

Puni optimizma i nade, a koje je Ivica Račan ponovno probudio u nama, sudionici i sudionice biciklijade jasno su odlučili…bit ćemo ponosni i dogodine.