Scroll to top

Forum mladih SDP-a Velika Gorica proveo promotivnu akciju za Vladin projekt „Garancija za mlade“.

Forum mladih SDP-a Velika Gorica je u subotu, 28. ožujka 2015. proveo promotivnu akciju za Vladin projekt „Garancija za mlade“. Dijeleći promotivne letke i slikajući se s promotivni okvirom informirali su mlade sugrađanke i sugrađane o mogućnostima koje pruža ovaj paket mjera.

Mjera “Garancija za mlade” ove je godine iz EU fondova dobila na korištenje 1,1 milijardu kuna i dodatno je proširena: naknada za stručno osposobljavanje povećana je s 1600 na 2400 kuna, mladi mogu uzeti poticaje za samozapošljavanje do 25 000 kuna, a poslodavci imaju znatne porezne olakšice pri zapošljavanju mladih. Ključno je naglasiti da u roku od 4 mjeseca “Garancija za mlade” osobama do 30 godina jamči posao, vježbeništvo ili obrazovanje. Ta sredstva EU se mogu iskoristiti samo ako se mladi zaista prijave na zavod za zapošljavanje i apliciraju za neku od mogućnosti iz “Garancije za mlade”.

Uz akciju vezanu uz promociju mjere „Garancija za mlade“ velikogorički forumaši su se odazvali i darivanju krvi u organizaciji Crvenog križa Velika Gorica.