Scroll to top

Forum Mladih SDP-a protiv daljnje devastacije države

Forum mladih SDP-a Krapinsko-zagorske županije u suradnji sa Forumom mladih Zagrebačke županije i Forumom mladih grada Rijeke ovaj je vikend na zabočkom trgu održao akcionizam pod nazivom „ Pomozimo Jaci da pronađe pravi put prema putu izlaska iz krize“.

Nezadovoljni stanjem u državi, kriminalnim radnjama nekih dojučerašnjih visokopozicioniranih političara iz redova vladajuće stranke te sve lošijom perspektivom mladih ljudi, forumaši i forumašice spomenutih organizacija odlučili su na ironičan i spontan način ukazat na trenutno neodrživu situaciju u zemlji.

Postavljanjem labirinta na glavni zabočki trg mladi SDP-a u interakciji sa građankama i građanima Zagorja pokušali su pokazat premijerki jedini pravi put za izlazak ove zemlje iz krize, a to je njena ostavka te raspisivanje prijevremenih parlamentarnih izbora.

Kroz ovaj akcionizam željeli smo ukazat kako ova vladajuća garnitura nema apsolutno nikakvu strategiju za napredak ove zemlje već ju iz dana u dan uvodi u veću depresiju. Korupcija i kriminal glavne su odrednice kojima smo bili vođeni u posljednjih 8 godina. Uništeno gospodarstvo koje je rezultiralo sa više od 334 000 nezaposlenih, visokopozicionirani političari koji su dobili mandat da upravljaju ovom zemljom, a danas sjede u Remetincu ili Salzburgu samo su neki od razloga zbog kojih smatramo da ova vlada više nema legitimitet da upravlja našim sudbinama. Hrvatski radnici koji bi trebali biti glavni pokretači prosperiteta ove zemlje danas su marginalizirana skupina društva, a mladima i generacijama koje tek dolaze ne pruža se nikakva perspektiva, istaknuli su organizatori.

”Pozitivne reakcije ljudi na ovaj akcionizam pokazatelj su kako se sa nama slažu i naši sumještani i sumještanke koje smo također upoznali sa svim potezima Vlade RH, a kojima su naštetili ili u širokom luku zaobišli Zagorje. Jadranka Kosor mogla bi se ugledati na primjeru Krapinsko-zagorske županije kako se upravlja vlastitim resursima i stvara dugoročna strategija za razvoj i napredak. Umjesto toga Hrvatska je danas opljačkana, devastirana i osramoćena zemlja.” – nadodao je predsjednik Foruma mladih SDP-a Krapinsko- zagorske županije Ivan Habulin.