Na vrh

Forum mladih SDP-a Hrvatske
Trg Drage Iblera 9, Zagreb
+ 385(1) 4612 087
fmsdp@sdp.hr

Forum mladih SDP-a Krapinsko-zagorske županije posjetio socijalne ustanove „Loborgrad“ i „Zajezda“

Forum mladih SDP-a Krapinsko-zagorske županije organizirano je posjetio socijalne ustanove „Loborgrad“ i „Zajezda“ nakon tradicionalne prodaje božićnih ukrasa koje su izradili korisnici  „Loborgrada“,  doma za psihički bolesne odrasle osobe i Centra za odgoj i obrazovanje „Zajezda“ .

Forumaši su ukrase prodavali 22.12.2012. u Mariji Bistrici i Zaboku i prodajom prikupili sredstva koja su donirana Domovima. Samom akcijom forumaši su građane informiralili o važnosti uvažavanja osoba sa psihičkim smetnjama i sa teškoćama u razvoju, te su pozvali sve one koji su u mogućnosti da doniraju sredstva Loborgradu i Zajezdi i u budućnosti. Obilasku i druženju zagorskim forumašima se pridružila i mr.sc. Iva Prpić, pomoćnica ministrice socijalne politike i mladih RH koja je pohvalila humanitarni rad forumaša i naglasila važnost integracije osoba sa intelektualnim i psihičkim teškoćama u društvo , važnost suradnje ustanova sa nevladinim organizacijama sa ciljem što dostupnijih usluga za korisnike te stalnu potrebu za razvijanjem empatije građana za osobe s invaliditetom.

Nakon posjete socijalnim ustanovama i druženju sa štićenicima,  Forum mladih SDP-a Krapinsko-zagorske županije organizirao je humanitarno druženje za jednu obitelj u potrebi iz Budinščine, a  na kojem se donirala odjeća, obuća te ostale potrepštine koje će zasigurno uvelike pomoći spomenutoj obitelji. Ulaz na humanitarno druženje bio je simboličnih 10kn, a zarada od prodaje pića također će se donirati kao pomoć toj obitelji! Humanitarnoj akciji pridružili su se građani Konjščine, forumaši iz okolnih općina i gradova, OO SDP Konjščina, OO SDP Budinšćina, OO HNS Konjščina i Društvo naša djeca Konjščina koje se također priključilo akciji doniranjem paketa.

Sudjelovanjem u humanitarnom druženju svi su pokazali da veliko srce i dalje postoji i u vrijeme krize te su svojim doprinosom pomogli bar malo onima kojima je to potrebno.