Scroll to top

Forum mladih SDP-a državnoj tajnici: Dođite u vaš Sisak da vidite kako SDP radi kvalitetnu strategiju za mlade

U ponedjeljak, 19. prosinca 2022. godine, ispred Središnjeg državnog ureda za demografija i mlade Forum mladih SDP-a Hrvatske upozorio je na licemjerje i nesposobnost HDZ-a po pitanju mladih i na činjenicu da Nacionalni program za mlade nije donesen već šestu godinu za redom.

Naime, kako ističu, Andrej Plenković i HDZ-ova vlada kunu se u mlade i proeuropske politike, a sada u samom završetku Europske godine mladih, još uvijek nisu donijeli krovnu strategiju za mlade – Nacionalni program za mlade.

„Oni ne samo da nemaju pojma kako vide budućnost za mlade u Hrvatskoj, nego njih zapravo to uopće ne zanima. Njih mladi ne zanimaju i to pokazuju  time da već pet godina nisu u stanju donijeti Nacionalni program za mlade, pa čak ni sada, u Europskoj godini mladih“, istaknuo je tom prilikom predsjednik Foruma mladih SDP-a Hrvatske Lovro Lukavečki.

No, kako su naveli mladi SDP-ovci, usprkos tome što su prošli svi razumni rokovi, oni i dalje žele biti konstruktivni i pomoći.

„Njihov program je  nevjerojatan. Štoviše neviđen – nitko ga nije vidio. No, zato su ovdje danas sa mnom predstavnici Savjeta mladih i mladi iz Rijeke, Siska, Varaždina i Krapinsko-zagorske županije. SDP-ovci su u tim sredinama pokazali da znaju kako se rade strategije za mlade i spremni smo im pokazati“, rekao je Lukavečki i dodao da pozivaju državnu tajnicu, HDZ-ovu Željku Josić, da se vrati u rodni Sisak gdje je bila kandidatkinja za gradonačelnicu i izgubila od SDP-ove Kristine Ikić Baniček te da će joj pokazati kako napraviti strategiju za mlade.

Predsjednik Savjeta mladih Grada Rijeke, mladi SDP-ovac Luka Čanković, istaknuo je da je SDP u Rijeci u izradu programa uključio sve – od mladih, roditelja, gradske uprave, institucija i organizacija civilnog društva.

„Iako sam, malo je reći, žalostan i razočaran kada vidim ovakvu nebrigu prema mladima na nacionalnoj razini, ne mogu ostati po strani i gledati ovakvo stanje. Zato mi je drago da je Forum mladih SDP-a odlučio istaknuti primjer Grada Rijeke koji je ove godine donio novi program za mlade. Stojimo na raspolaganju i želimo pomoći da se konačno nakon pet godina donese Nacionalni program za mlade“, istaknuo je Luka Čanković, predsjednik Savjeta mladih Grada Rijeke.