Scroll to top

FMSDP Šibenik obilježio 22. lipnja – Dan antifašističke borbe

Prisjećajući se tog dana šibenski Forumaši i SDP-ovci odali su počast i poštovanje brojnim sugrađankama i sugrađanima koji su se, u teškom i odlučujućem trenutku hrvatske povijesti, svrstali uz sile pobjednice Drugog svjetskog rata. Odabirom prave strane stvorili su temelje hrvatske državnosti, stoga  sve žrtve antifašističke borbe ne smiju biti zaboravljene.

Izaslanstvo FM SDP Šibenika na čelu s predsjednikom Lukom Nikpaljem te potpredsjednikom FMSDP Hrvatske Ivanom Bašićem i Gradske organizacije SDP-a Šibenik na čelu s Frankom Vidovićem položilo je vijence kod spomenika u Razorima i na taj način dostojno obilježilili Dan antifašističke borbe.

Danas su mnogi spomenici iz NOB-a porušeni, devastirani i zapušteni. To je i bio razlog što su početkom mjeseca lipnja šibenski Forumaši i SDP-ovci zajedno obnovili zapušteni i zaboravljeni spomenik u Razorima – spomenik borcima u NOB-u i civilnim žrtvama fašističkog terora  kojeg su  podigli građani Crnice, 4. srpnja 1979. godine za vječnu slavu i spomen.