Scroll to top

FM SDP-a Čepin posjetio Dom za psihički bolesne odrasle osobe

Forum mladih, u suradnji sa Socijaldemokratskom partijom Čepin, je u četvrtak, 16. prosinca, u poslijepodnevnim satima posjetila Dom za psihički bolesne odrasle osobe koji se nalazi u dvoru Adamovića Čepinskih. Razlog posjete je bila donacija društvenih igara, kolača, a i da uveselimo štićenike pjesmom i plesom u ovo preblagdansko doba.

Iz razgovora s osobljem doma saznali smo da se ne radi o kombiniranom domu za psihički bolesne osobe i osobe starije dobi, kako dobar dio čepinčana misli, već da su tu isključivo psihički bolesne osobe i to one mirne naravi. Dom broji 96 štićenika, svih dobnih skupina, izuzev djece naravno. Treba naglasiti da je on poluotvorenog tipa, znači štićenici mogu slobodno šetati po Čepinu, odlaze u trgovine, na kave i slično.

Štićenici doma su bili vidno sretni donacijom i zahvalili su nam se u glas, a nakon „službenog“ dijela, dodatno su im poslijepodne uljepšali 2 naša člana jednim mini-koncertom pri čemu su izvodili svima poznate hitove i pri tome i rasplesali štićenike.

Na kraju našeg druženja srdačno su nam čestitali Božić i Novu godinu, a mi ohrabreni time kako su nas primili i koliko im je značilo što smo došli smo obećali kako će ova naša druženja postati tradicija.