Na vrh

Forum mladih SDP-a Hrvatske
Trg Drage Iblera 9, Zagreb
+ 385(1) 4612 087
fmsdp@sdp.hr

Ekološka akcija u Gudcima

Forum mladih SDP-a Velika Gorica u suradnji sa Mjesnim odborom Gudci i Udrugom „Gudci“ su u nedjelju, 05. svibnja 2013 potaknuti inicijativom Vijeća mjesnog odbora Gudci sudjelovali u čišćenju šuma oko naselja Gudci.
Akciji čišćenja pridružili su se i stanovnici Gudca pa je tako šumu od smeća čistilo četrdesetak osoba. Smeće se čistilo u šumama Vutvinec, Gajić gornji, Gajić donji i Jankofka i odvozilo na privremeno odlagalište na ulazu u mjesto Gudci otkuda će kamionom VG Čistoće biti odvezeno na odlagalište otpada. Odlagališta smeća nalazila su se u neposrednoj blizini naselja i osim što su vizualno jako ružna predstavljala su i potencijalnu ugrozu za biljni i životinjski svijet, ali i čovjeka. Nakon dobro odrađene akcije u kojoj je iz šume uklonjeno ukupno preko deset prikolica punih otpada sudionici su se okupili u društvenom domu u Gudcima te okrijepili uz gulaš i piće.
Ekološku akciju u Gudcima pozdravila je i saborska zastupnica i kandidatkinja za gradonačelnicu Vesna Fabijančić Križanić u pratnji sa kandidatima za zamjenike gradonačelnice Damirom Šimunićem i Perom Josipovićem, koja je mladima iz Gudca sponzorirala sportsku opremu. Mladi su sportsku opremu odmah isprobali u nogometnoj utakmici protiv velikogoričkih forumaša čime je ova ekološka priča i druženje došlo kraju, ali i jedan novi početak dobre suradnje i prijateljstva.