Scroll to top

Antikorupcijski mimohod, put kojim Hrvatska ne smije ići

Postoji 1 399 500 000 razloga zbog kojih je danas Forum mladih SDP-a Zagreba organizirao Antikorupcijski mimohod. Naime, isto toliko kuna teške su afere koje posljednjih mjeseci pratimo kroz medije.

Nikada nećemo saznati koliko je novaca pod HDZ-ovim patronatom izvučeno kroz različite tvrtke i ustanove, no ono što znamo jest da ne pokazujemo nikakvu toleranciju prema zločinima ovakve vrste.
Posljednja afera, ona vezana uz FIMI media Nevenke Jurak jedna je od financijsko najmanje teških, a govorimo o 16,5 milijuna kuna.
Danas smo povodom Dana borbe protiv korupcije, koji se u svijetu obilježava 9. prosinca, mirnim mimohodom od Vlade do Remetinca podsjetili građane na neke od afera. Na dionici dugoj 14,7 kilometara koja je trajala 5 sati obišli smo MORH da podsjetimo na aferu Kamioni, HAC da podsjetimo na NESKLAD, HEP koji povezujemo s aferom TLM, Hypo Bank uz aferu Hypo, INU koju vežemo s aferom MOL te smo na kraju mimohod završili igrokazom pred Okružnim zatvorom Remetinec kako bi pokazali gdje te afere trebaju završiti.
Ispred MORH-a smo htjeli ukazati na problem manipulacije javnim natječajima, a na ostalim lokacijama naglasili smo zloupotrebu novaca poreznih obveznika u privatne svrhe jedne političke stranke.
Koristili smo maske ministara kako bi isključivo ukazali na njihovu političku odgovornost u aferama, a ne kako bi prejudicirali nečiju krivnju.
Zahvaljujemo svim građanima koji su nam se pridružili te mnogima koji su nam na tom putu pružili potporu.