Na vrh

Forum mladih SDP-a Hrvatske
Trg Drage Iblera 9, Zagreb
+ 385(1) 4612 087
fmsdp@sdp.hr

Akcija Foruma mladih u Rakitovcu

Forum mladih SDP-a Velika Gorica u subotu,  06. travnja  2013. održao akciju uređenja okoliša u Rakitovcu.

Mladi  SDP-ovci  su u susret blagdana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca uredili park na mjestu starog vatrogasnog doma te okoliš neposredno uz kip sv. Florijana i spomen ploče osnivačima DVD-a Rakitovec.  Oko kipa sv.Florijana  uklonjen je korov i posađene  su maćuhice, očišćene su klupe i betonski prilaz, a na grmovima u parku su obrezane suhe grane te od smeća očišćen obližnji okoliš. Osim parka forumaši su obnovili zapušteni spomenik antifašističkom borcu Ivanu Falatu i uredili kamenjar uz vatrogasni dom.

Akciju Foruma mladih podržali su saborska zastupnica i kandidatkinja za gradonačelnicu Vesna Fabijančić-Križanić i kandidati  za zamjenike gradonačelnice Damir Šimunić i Pero  Josipović. Nakon akcije uređenja forumaši su pozvali građane na druženje uz hranu i piće gdje su s kandidatima za čelna mjesta Grada Velike Gorice razgovarali o problematici mjesta Rakitovec i Turopolje ali i o aktualnoj temi legalizacije objekata.  Mještani su dobili direktne odgovare na pitanja o legalizaciji, a predstavljen im je i povoljniji model legalizacije po prijedlogu Vesne Fabijančić-Križanić.

Nakon druženja sa mještanima mladi socijaldemokrati su polegli vijenac  i zapalili lampaš kod spomen ploče osnivačima DVD Rakitovec  te kod obnovljenog spomenika  Ivanu Falatu.