Scroll to top

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Forum mladih SDP-a Đakovo organizirao je 28.veljače 2012.godine od 16:00 – 19:00h u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Đakovo, akciju dobrovoljnog darivanja krvi pod sloganom “Više krvi, više života!” .Akciji je pristupilo 38 dobrovoljnih darivatelja krvi, od čega 10 novih darivatelja.

Ovom akcijom pomažemo Crvenom križu te KBC Osijek, a prilagođeno je i vrijeme akcije u popodnevne sate tako da i odziv građanstva bude veći – sve u cilju što većeg broja darivatelja krvi.

Na akciji su uz članove Gradske organizacije Foruma mladih SDP-a Đakovo sudjelovali i građani grada Đakova i okolice. Službena statistika govori o 38 osoba koje su pristupile darivanju krvi, od kojih je krv dalo 20, a 18 osoba nije bilo u mogućnosti dati krv iz zdravstvenih razloga. Velik je udio i darivatelja koji su prvi put sudjelovali na akciji – od 38 osoba, 10-ero je bilo novih darivatelja.

Posljednjih se godina u Hrvatskoj prikupi prosječno oko 160.000 doza krvi godišnje, što je 3,5 davanja na sto stanovnika. Oko 15 posto dobrovoljnih darivatelja su žene, 85 posto muškarci, a 11 posto su osobe koje prvi put daruju krv.

Stoga pokažite plemenitost, budite darivatelj krvi i otkrijte najbolji dio sebe!