Udruge i mladi na Dravi

Udruge i mladi na Dravi

Brojni su Varaždinci  subotu popodne, 20. travnja 2013.godine, proveli na starom dravskom kupalištu. Nekada popularno izletište ponovno je oživjelo zahvaljujući udrugama čija je djelatnost uglavnom vezana uz boravak u prirodi. Drugu godinu za redom ovu je manifestaciju organizirala Gradska organizacija SDP-a Varaždin uz suradnju i sudjelovanje Foruma mladih SDP-a, ove godine pod sloganom „Svi na zrak!“.

„ Cilj organiziranja ovakve manifestacije je poticanje ljudi, posebice mladih,  na boravak u priprodi radi rekreacije i zdravog načina života. Zadovoljni smo odazivom i posjetitelja i udruga kojima ovim putem zahvaljujemo na uspješnoj prezentaciji.  Želja nam je da ovakva vrsta okupljanja postane tradicija.“ – rekli su nam članovi organizacijskog odbora ove manifestacije.

Mnogi su iskoristili priliku i besplatno se provozali kanuom ili čamcem po rijeci Dravi, neki su isprobali penjačke vještine, podsjetili se kako se daje prva pomoć ili naučili pokoju vještinu preživljavanja u prirodi i sve to uz asistenciju stručnjaka iz udruga.

I ove godine u programu su sudjelovali HGSS – Stanica Varaždin, Društvo Crvenog križa Varaždinske županije, Kajak- kanu klub ˝Varteks˝,  Rafting klub ˝Matis White Water ˝, Odred izviđača „Sirius“ i Radio klub Varaždin.

Prvi puta ove godine manifestaciji su se pridružili i Bushcraft Vukovi  s Drave, Planinarski savez Varaždinske županije, Klub podvodnih aktivnosti Drava te Društvo za zaštitu od dijabetesa.

Tags:
,
No Comments

Post A Comment