Scroll to top

Zdravlje za sve

Fm SDP Krapinsko – zagorske županije proveo je, u petak 28.11. 2011.  na području Oroslavja, Donje Stubice, Zlatar Bistrice, Bedekovčine i Tuhlja,   akciju pod nazivom ”Donorske kartice ”.  Razgovorom sa građanima  i podjelom  donorskih kartica  forumaši su željeli  osvijestiti  javnost o važnosti darivanja organa i krvi. Hrvatska donorska kartica je jedino sredstvo danas u Hrvatskoj, kojom osoba za života može, poklanjanjem svojih organa nakon smrti, izraziti svoju visoku društvenu odgovornost, solidarnost i dobročinstvo.  Akcija je zaključena tribinom ” Zdravlje za sve”   održane u u  oroslavskom Domu kulture.

Kukuriku san je društvo bez korupcije i zdravstvo bez korupcije”,  poručio je Rajko Ostojić predstavljajući  zdravstveni program PLANA 21 .  Uz stratega KUKURIKU koalicije za zdravstvo,  prof. dr.  Rajka Ostojića sa građanima  razgovarali su koordinator SDP-a za III. izbornu jedinicu i krapinsko-zagorski župan, Siniša Hajdaš Dončića,   istaknuti predstavnici SDP-a, HNS-a i HSU-a Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar, Anđelko Topolovec i Josip Kovačić te  domaćin, predsjednik SDP-a GO Oroslavje i oroslavski gradonačelnik,  Ivan Tuđa.

”Smanjit ćemo liste čekanja 50% do 1. srpnja 2012: organizacijom dnevnih bolnica i prilagodbom radnog vremena pacijentima. Sanitet odvojiti od hitne medicine, ukinuti 3-postotno zdravstveno dodatno osiguranje za starije, a HZZO, koji danas funkcionira kao servis privatnih klinika, staviti u funkciju javnog zdravstva. U  roku od šest mjeseci mijenjamo Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji jer je to zakon iz prve polovine 20. stoljeća, a ne 21. stoljeća! – najavio  je Ostojić i dodao kako želi za Hrvatsku jednu novu realnost, a to je zdravlje za sve, svi za zdravlje  i zdravlje u svemu!

Siniša Hajdaš Dončić  u svojem govoru osvrnuo se na predstojeće izbore te poručio kako nemamo pravo na grešku: ” Zaslužujemo bolju i pravedniju Hrvatsku u kojoj će se sekundarna zdravstvena zaštita jednakomjerno razvijati u svim regijama i što je najvažnije biti učinkovita. Kukuriku koalicija zna  i može, izađite na izbore i izaberite najbolje ljude!”

” Svoj pobjednički put u Oroslavju započeli su i Zoran Milanović i Ivo Josipović. Milanović kao kandidat za predsjednika SDP-a Hrvatske, Josipović kao predsjednički kandidat. Vjerujem da je Oroslavje i stanica na pobjedničkom putu budućeg ministra zdravstva.” – naglasio je Ivan Tuđa, oroslavski gradonačelnik.