Scroll to top

Zagorski forumaši obišli socijalne ustanove „Loborgrad“ i „Zajezda“

Forum mladih SDP-a Krapinsko-zagorske županije u subotu 1.3.2014. organizirao je za svoje članove i članice posjete socijalnim ustanovama „Loborgrad“ i „Zajezda“ nakon tradicionalne prodaje božićnih ukrasa koje su izradili korisnici „Loborgrada“, doma za psihički bolesne odrasle osobe i Centra za odgoj i obrazovanje „Zajezda“ kako bi im predali prikupljene donacije.

Forumašima se u obilasku i ove godine već tradicionalno pridružiti bivša forumašica, mr.sc. Iva Prpić, pomoćnica ministrice socijalne politike i mladih za provedbu socijalne politike, organizaciju i nadzor ustanova koja godinama podržava socijalne aktivnosti zagorskih forumaša. Iva Prpić je istaknula da je bitno poticati senzibilitet za rad i druženje sa osobama koje su često marginalizirane zbog svoje bolesti ili oštećenja, te pohvalila rad zagorskih mladih sdpovaca koji svojim akcijama upoznaju građane svojih lokalnih zajednica o važnosti uvažavanja osoba sa psihičkim smetnjama i sa teškoćama u razvoju .

Sa forumašima je bila i mr.sc.Jasna Petek, dožupanica KZŽ koja je naglasila važnost upoznavanja mladih, ali i svih ostalih sa životom korisnika u institucijama i pohvalila što mladi izdvajaju svoje slobodno vrijeme za takve akcije koje će i u budućnosti rado podržati.

Forumaše je u Zlataru u kući za organizirano stanovanje dočekao ravnatelj Loborgrada Dubravko Žerjavić i stanari kuće koji su ispričali kako provode svoje dane u kući, te izrazili zadovoljstvo što im forumaši dolaze već treću godinu za redom. Obilasku se priključila i Ljubica Jembrih, predsjednica udruge za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i invalidnim osobama Sveta Ana iz Lobora čiji brojni volonteri su i članovi FM SDP Lobor.

U Zajezdi su forumaši pod vodstvom ravnatelja Srđana Đakule obišli dom i družili se sa štićenicima kroz zabavni program kojeg je pripremila glazbena grupa Doma.

Ono najvažnije što je zagorskim forumašima bio i cilj je to da se članovi Foruma upoznaju sa štićenicima i razviju veći stupanj empatije, tolerancije i solidarnosti, a građanima skrenuti pažnju da svi bez obzira na bolest ili stupanj oštećenja zaslužuju dostojanstven život i ravnopravno sudjelovanje u društvu istaknula je Anita Curiš, potpredsjednica FM SDP KZŽ.