Scroll to top

Zadarski forumaši posjetili štićenike Kluba “Tim”

Članovi Foruma mladih SDP-a Zadar, predvođeni s predsjednicom i potpredsjednikom stranke  Ingrid Antičević Marinović  i Nikolom Turčinovim  posjetili su korisnike programa Kluba Tim, koji pruža poludnevnu skrb izvan obitelji osobama s mentalnom retardacijom.

Klub Tim, koji djeluje u sklopu zadarske Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom “Svjetlo”, okuplja odrasle osobe s mentalnom retardacijom nakon njihova izlaska iz sustava školovanja. Program poludnevne skrbi u “Timu” podrazumijeva održavanje različitih radionica, likovne, keramičke, glazbene, informatičke, kulinarske, samozastupanja… U radionicama s odraslim mentalno retardiranim osobama rade voditelji i volonteri.

Prilikom posjeta, zadarski forumaši su štićenike Kluba “Tim”  darovali s digitalim fotoaparatom i košarom slatkiša. “Cilj ove humanitarne akcije je promicanje solidarnosti, humanosti i tolerancije prema osobama s mentalnom retardacijom. Udruge Svjetlo i njihovih štićenika treba se sjetiti ne samo u vrijeme blagdana već cijele godine i nadamo se da će s fotoaparatom kojeg smo im darovali ovjekovječiti svoje sretne trenutke”, kazala je tajnica GO FM SDP Zadar Anita Grubiša.

Iako su imali pune ruke posla, štićenici “Tima”, razgovarali su s Ingrid Antičević Marinović, znatiželjno je ispitujući o situaciji u saborskim klupama, ali i u zadarskoj Gradskoj vijećnici. Iako je na većinu pitanja Ingrid Antičević Marinović imala odgovor, ostala je iznenađena kada su je upitali kako izdrži sjediti u Hrvatskom saboru. Nasmijana Ingrid odgovorila im je da to ona nekada i sama sebe zapita.