Scroll to top

Young Women in Politics in Balkan Region: – Velenje, 20. – 22. veljače 2015

Proteklog vikenda, od 20. do 22. veljače održan je seminar “Young Women in Politics” u hotelu Paka u Velenju u organizaciji Foruma mladih SD-a Slovenije. Na seminaru su sudjelovale mlade političarke iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Francuske, Makedonije, Slovenije i Hrvatske. Hrvatsku su predstavljale stažistica CEE Gender Networka i članica Nadzornog odbora FM SDP Hrvatske Maja Lisac i članica Međunarodnog odbora FM SDP Hrvatske Ida Cvetković.
Među predavačicama bile su Neva Grašič, međunarodna tajnica Mladih SD-a Slovenije, Martina Vuk, državna tajnica Ministarstva rada, obitelji, socijalne skrbi i jednakih mogućnosti Slovenije, Zdravka Vasiljević Rudonič, koordinatorica za pitanja jednakosti spolova općine Velenje, Laura Slimani, kandidatkinja za predsjednicu YES-a i predsjednica Pokreta mladih socijalista Francuske, koja nam je rekla nešto više o strukturi i načinu rada YES-a i nadolazećoj izbornoj konvenciji koja će se održati u travnju u Švicarskoj. Predavanje je održala i Sonja Lokar, izvršna direktorica mreže CEE Network for Gender Issues, a pozdravio nas je i predsjednik Foruma Mladih SD-a Slovenije Jan Škoberne. Najviše pozornosti posvećeno je položaju mladih žena u vlastitim političkim organizacijama i politici općenito.
I ovim putem zahvaljujemo se Forumu Mladih SD-a Slovenije na gostoprimstvu i odličnoj organizaciji seminara na kojem smo se imali prilike upoznati s položajem žena u ostalim organizacijama iz regije te razmijeniti iskustva i zajedno doći do rješenja trenutnih problema s kojima se mlade žene susreću u politici. U slobodno vrijeme imale smo prilike razgledati Velenje koje nas je oduševilo svojom ljepotom i ljubaznošću lokalnog stanovništva. Sve u svemu bilo je ovo prekrasno i vrlo vrijedno iskustvo te smo uvjerene da ćemo i ubuduće nastaviti odličnu suradnju s organizacijama iz regije.

[justified_image_grid ids=6676,6678,6677]