Scroll to top

Tajne Gornjeg grada

Povodom Dana Grada Zagreba, 31.svibnja 2012., Forum mladih SDP-a Zagreb je na Gornjem gradu – Medveščak u suradnji s Mjesnom organizacijom SDP-a Gornji grad – Medveščak organizirao izložbu i predavanje na temu Tajne Gornjeg grada u prostorijama MO August Cesarec.

Izloženo je dvadesetak slika stare gradske jezgre iz različitih povijesnih razdoblja. Kroz tajne Gornjeg grada vodili su nas Goran Mazija iz Društva Zagrepčana „Kerempuh“, te Dubravka Vidović koja se pojavila u liku Marije Jurić Zagorke i ispričala nam dijelove njenog zanimljivog novinarskog života.

Izložbu su posjetili i Davor Bernardić, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Zagreb, Gordana Sobol, predsjednica Foruma žena SDP-a Hrvatske i Melita Mulić, članica Glavnog odbora SDP-a.

Tom prigodom Bernardić je istaknuo da je izuzetno važno da ljudi koji žele utjecati na svoje sugrađane to rade na području gdje stanuju: «Svako djelovanje koje suštinski može mijenjati društvo je djelovanje u lokalnoj zajednici». Ujedno je naglasio da bez lokalne zajednice nema promjena i pozitivnih pomaka u društvu.