Na vrh

Forum mladih SDP-a Hrvatske
Trg Drage Iblera 9, Zagreb
+ 385(1) 4612 087
fmsdp@sdp.hr

Svaka narcisa je nada za oboljelog od raka- budi i ti nečija nada!

Forum mladih SDP-a Krapinsko-zagorske županije organizirao je od 15.-16.02.2014., u suradnji s udrugom protiv raka “Zlatno srce”, humanitarnu akciju pod nazivom “Svaka narcisa je nada za oboljelog od raka- budi i ti nečija nada!”. 

Forumašice i forumaši iz Huma na Sutli, Krapine, Lobora, Oroslavja, Pregrade, Tuhlja, Zaboka i Zlatara prošetali su  gradovima i općinama kako bi prikupili humanitarne donacije svojih sumještana za prevenciju i rano otkrivanje raka, a u Donjoj Stubici i Velikom Trgovišću pridružile su im se i članice Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a KZŽ. U dva dana prodano je više od 8000 narcisa po simboličnoj cijeni od 1,00 kn za  narcisu, a razgovorom s mještanima željelo se osvijestiti važnost preventivnih pregleda radi što ranijeg otkrivanja ove zloćudne bolesti.

” Unatoč napretku medicine, razvoju novih kemoterapija i alternativnih pristupa izliječenju, statistički podaci pokazuju da je broj oboljelih od raka konstantno u porastu. Zabrinjavajuća činjenica kako je rak drugi najčešći uzrok smrti u Hrvatskoj poticaj su za stalno osvješćivanje naših sugrađana za zdravim životnim navikama kojima postoji mogućnost sprječavanja oko 30% slučajeva oboljenja, te za potrebu redovitih dijagnostičkih pregleda kojima se mogu otkriti karcinomi u ranoj fazi. Stoga su humanitarne akcije i donacije za novu medicinsku  opremu  i više nego potrebne kako bismo poboljšali uvjete za ranu dijagnostiku, liječenje i borbu protiv ove zloćudne bolesti. Zahvaljujemo se od srca svojim sumještanima koji su kupnjom narcisa podržali humanitarnu akciju!”, poručuju zagorske forumašice i forumaši.