Scroll to top

Studenti se sustavno ignoriraju!

Studenti se sustavno ignoriraju, kaže predsjednik Foruma mladih SDP-a Biograda i pita se gdje je nestalo 320 tisuća kuna predviđenih za stipendije

Ivan Kučina, iz Foruma mladih SDP-a Biograda na današnjoj je konferenciji za novinare upozorio na način izbora članova Savjeta mladih Grada Biograda.

Unatoč odluci Gradskoga vijeća da se u Savjet mladih izabere jedan član, vladajući su izabarali čak sedam članova.

Mimo odluke gradskih vijećnika i kritikama oporbe vladajući su napravili po svome,upozorava Kučina. Izabrani su sve članovi koji su,recimo pod navodnicima, podobni vladajućoj strukturi.

Savjet mladih treba imati širinu i okupljati sve mlade bez obzira na političku opciju i ne bi trebalo biti diskriminacije u političkom smislu, kaže Kučina.

A predsjednik Ivan Birkić ,predsjednik Foruma mladih Biograda, upozorio je na neisplatu stipendija biogradskim studentima za prošlu godinu. Studenti se sustavno ignoriraju, kaže Birkić i pita se gdje je nestalo tih 320 tisuća kuna predviđenih za prošlu godinu.

O isplati stipendija za ovu godinu da i ne govorimo, kaže Birkić. S druge strane,upozorava, rebalansom proračuna sredstva za reprezentaciju povećana su za 65 posto,pružanje intelektualnih usluga povećane za 28 posto,a naknade za članove izvršnih i predstavničkih tijela povećane sa 400 na 500 tisuća kuna.