Scroll to top

STUDENTI/CE KOJI/E RADE NE MOGU DOBITI PROPUSNICU

Portal studentski.hr jučer, 2. travnja 2020. objavio je članak u kojem je navedeno da su dobili odgovor Ministarstva uprave da osobe koje obavljaju poslove po ugovoru putem student servisa neće ostvarivati pravo na propusnice (https://studentski.hr/vijesti/ministarstvo-uprave-nista-od-propusnica-za-zaposlene-studente).

Pitamo se nije li ova situacija s korona-virusom već dovoljno otežala životnu situaciju studenticama i studentima? U neizvjesnosti su kako će se odvijati situacija na fakultetima, premještaju ih iz studentskih domova, smanjuje se financijska stabilnost njihovih roditelja zbog smanjivanja plaća i otkaza. A država na to sve odgovara na način da odbija dati propusnice onim studenticama i studentima koji mogu raditi putem studentskog servisa poslove koji su dozvoljeni i nužni. Studentice i studenti koji ionako imaju slabiju financijsku situaciju, pokušavajući ju poboljšati radom studentskih poslova, ovom odlukom će biti dovedeni u još goru poziciju.

S obzirom na navedeno, ispred Foruma mladih SDP-a Hrvatske hitno tražimo od Ministarstva uprave da studenticama i studentima koji rade preko studentskog ugovora omoguće odlazak na posao s propusnicom te da uz sve mjere opreza zarađuju za život kako bi iz ove krize izašli sa što manje posljedica.

S poštovanjem,

Biljana Gaća
predsjednica Foruma mladih SDP-a Hrvatske