Scroll to top

Stop nasilju nad ženama!

Povodom međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama koji se obilježava 25.studenog,forum mladih SDP-a Beli Manastir u suradnji s forumom žena GO Beli Manastir organizirao je 24.11.2012. akciju pod nazivom  „Stop nasilju nad ženama!“

Nasilje nad ženama događa se u raznim aspektima i obuhvaća narušavanje raznih društvenih, građanskih, političkih, ekonomskih i kulturnih prava žena. Predstavnici policije i nevladinih organizacija ističu kako vrlo mali broj žena odluči prijaviti nasilnika. Istraživanja pokazuju kako žene trpe nasilje i po 10 do 15 godine prije nego što konačno odluče potražiti pomoć.

Potaknuti vijestima kojima nas svakodnevo mediji obasipaju, ne želimo biti dio „mase koja šuti“ nego želimo probuditi svijest građana o učestalosti nasilja nad ženama,što fizički,što psihički.

Podaci iz svijeta govore da je svaka treća žena u svijetu zlostavljana,a u Hrvatskoj je svakih 15 minuta fizički zlostavljana jedna žena i za to,jednostavno,nema opravdanja. Zlostavljanje nije dio naše kulture i za život bez nasilja se isplati boriti!