Na vrh

Forum mladih SDP-a Hrvatske
Trg Drage Iblera 9, Zagreb
+ 385(1) 4612 087
fmsdp@sdp.hr

Sretna nova 2018.!

Drage sugrađanke i sugrađani!

Želimo 2018. godinu u kojoj liječenje najranjivijih u društvu neće ovisiti o dobrovoljnim donacijama, već će biti osigurano učinkovitim zdravstvenim sustavom.
Želimo novu godinu u kojoj će svatko tko radi za svoj rad biti adekvatno plaćen, gdje radnice i radnici neće biti „moderni robovi“, a radnička prava neće biti neostvareni san.
Želimo novu godinu u kojoj neće biti onih koji su iznad zakona, u kojoj neće biti novih „Agrokora“ i nekontroliranog nestajanja javnog novca.
Želimo novu godinu u kojoj ćemo bez sumnje vjerovati u pravosudni sustav, u kojoj će sinkope kao opravdanja za ozbiljna nedjela biti samo loši vicevi.
Želimo novu godinu u kojoj će se zaista provoditi cjelovita obrazovna reforma, u kojoj će djeca pohađati suvremene programe i učiti po međunarodno pohvaljenom kurikulumu, a ne biti žrtve govora mržnje iz usta onih koji bi ih trebali podučavati suprotnom.
Želimo novu godinu u kojoj politički uspjeh neće biti promjena imena trgova, nego promjena u visinama radničkih mirovina.
Želimo novu godinu u kojoj ćemo ljude koji bježe iz zemalja zahvaćenih ratom gledati kao buduće sugrađanke i sugrađane, a ne kriminalizirati bijeg od rata i borbu za život.
Želimo novu godinu u kojoj će svaka obitelj biti obitelj, u kojoj neće biti diskriminacije i sramotnih zakona kojima se dijelu naših sugrađanki i sugrađana poručuje da njihove obitelji to nisu.
Želimo novu godinu u kojoj mladi neće osjećati otuđenost i razočaranost te tražiti drugo mjesto za život i u kojoj najviši državni dužnosnici neće slati poruke poput one da ljudi „mogu otići ako smatraju da im ovdje nije dovoljno dobro”, već se boriti za to da postane bolje.
Želimo novu godinu u kojoj će medijska cenzura i manipuliranje medijskim prostorom u korist vladajućih elita biti stvar mračne prošlosti i godinu u kojoj će novinarke i novinari moći slobodno pisati, govoriti, upozoravati, istraživati bez da strahuju za svoju sigurnost i egzistenciju.
Želimo novu godinu u kojoj ćemo njegovati prijateljske odnose sa susjednim državama i da se zbog graničnih pitanja neće zveckati oružjem.
Želimo novu godinu u kojoj će se nasilje nad ženama u našem društvu prevenirati i stvarno adekvatno kažnjavati. Godinu u kojoj se nećemo morati boriti za fundamentalna ženska prava. Godinu u kojoj će vladajući pristati na ratifikaciju međunarodnih dokumenta koji zahtijevaju odgovornost države prema žrtvama nasilja te da će se moći lokalne moćnike i druge nasilnike nedvojbeno i bez odgode smijeniti i kazniti, a žrtve zaštititi.
Želimo novu godinu u kojoj mi koji predstavljamo suprotnost vladajućima nećemo političke poene skupljati na međusobnim i unutarstranačkim sukobima već da ćemo zajedno pokazati da nisu svi isti te kreirati ozbiljnu alternativu svemu onome što ne valja. Znamo da to zajedno možemo, samo to moramo istinski i htjeti.
Naposljetku, svima nama želimo 2018. godinu u kojoj ćemo svi imati solidarnije, pravednije, iskrenije i učinkovitije političko vodstvo. Jer ono je temelj za prestanak ekonomskog, socijalnog, kulturnog i vrijednosnog narušavanja društva i države.