Na vrh

Forum mladih SDP-a Hrvatske
Trg Drage Iblera 9, Zagreb
+ 385(1) 4612 087
fmsdp@sdp.hr

Ružičaste vrpce u Donjoj Stubici za borbu protiv raka dojke

Socijaldemokratski forum žena SDP-a Donja Stubica zajedno sa Forumom mladih SDP-a Donja Stubica priključili su se ove godine obilježavanju Dana ružičaste vrpce posvećenom ranom otkrivanju raka dojke koji se svake godine prve subote u mjesecu listopadu obilježava u gradovima diljem Republike Hrvatske.

Članice i članovi Foruma na svom štandu u centru Stubice podijelili su 100-tinjak ružičastih vrpci i edukativnih materijala, te informirali sugrađanke o važnost redovitih pregleda dojki za žene, koji jamči rano otkrivanje bolesti i pravodobno liječenje bolesti.

“Ovom akcijom željelo se skrenuti pozornost našim sugrađankama da je prevencija ove opake bolesti najvažnija stvar, te da se je potrebno provoditi mjere pregleda dojki. Također ovom akcijom željeli smo potaknuti žene na otvoren razgovor o ovoj bolesti koja zahvaća svaku 11. ženu u Hrvatskoj. Želja nam je da su naše sugrađanke zdrave i sretne. Iz tog razloga nastavit ćemo se priključivati ovakvim i sličnim akcijama kako bismo podigli svijest o važnosti brige o njihovom zdravlju.” – istaknule su članice SDFŽ Donja Stubica i članice i članovi FM SDP-a Donja Stubica.