Scroll to top

Potpora Paradi ponosa

Forum mladih SDP-a Hrvatske čestita vam 11.  rođendan vaše hrabre i neumorne borbe za ostvarenje vaših prava ne samo putem Parade ponosa nego i kroz sve druge metode zagovaranja koje su vas iako mnogi to ne žele učinile vidljivima i prepoznatljivima i stavila nužnost ostvarenja vaših temeljnih ljudskih prava na dnevni red našeg po mnogočemu konzervativnog i zatvorenog društva. Ohrabruje činjenica da vam se u vašem aktivizmu svakoga dana pridružuje sve više ljudi na što smo ponosni i što nam daje nadu u bolju budućnost.

Prije svega želimo vam još jednom istaknuti kako podržavamo zahtjeve LGBT zajednice i vjerujemo da ćete ta svoja temeljna prava uspjeti i ostvariti.

Nažalost, ne možemo se u ovom pismu podrške ne osvrnuti na potpisivanje peticije za referendum od strane udruge „U ime obitelji“. Nemoguće je razumjeti razloge tolikoj njihovoj mržnji prema ljudima koji samo traže ono na što svi imamo pravo, ali vjerujemo da velik dio odgovornosti za to leži u našem obrazovnom sustavu koji, čini se, ignorira sve što je različito. To je borba između dvije Hrvatske, jedne koja želi napredak i ravnopravnost za sve svoje građane i druge koja inzistira na podjelama i ostvarenjem prava samo za neke svoje građane.

Svjesni smo da ukorijenjene društvene predrasude ruše Vašu borbu i da se manipulira sintagmom prava na izbor kako bi se krivica pronašla u Vama, a nikako u onima koji šire netoleranciju, nasilje, omalovažavanje, ismijavanje i ignoriranje. Vama pravi izbor nikada nije dan! Ipak, po nama,  vi ste ipak iskoristili svoje pravo na izbor, a to je ŽIVJETI HRABRO! Budite ponosni na ono što jeste! Znamo da se u svojoj borbi susrećete s predrasudama, ali ponosni smo što vas one ne sputavaju već dodatno motiviraju da borbu i nastavite. U nama ćete imati partnera u zagovaranju vaših ciljeva do njihovog konačnog ostvarenja.

Kao i svake godine, velik broj naših članova pridružit će se Povorci ponosa, te vam i na taj način pružiti podršku.

Bez skrivanja, s borbom na svakom koraku, s pomicanjem granica! Vidimo se u Povorci!