Na vrh

Forum mladih SDP-a Hrvatske
Trg Drage Iblera 9, Zagreb
+ 385(1) 4612 087
fmsdp@sdp.hr

Posjet forumašica azilu Dubravica

Povodom Svjetskog dana zaštite životinja Forum mladih SDP- a Krapinsko-zagorske županije organizirao je akciju “Ja volim životinje” kojom je prikupljena veća količina rabljenih deka, plahti, ručnika, posudica, uzica, te više od 320 kg suhe hrane i konzervi za pse i mačke.

Zahvaljujući sponzorstvu Potočki prometa d.o.o. omogućen je prijevoz hrane i ostalih potrepština koje su prikupili forumaši u akcijama diljem Zagorja, te hrane koje su prikupili učenici 3.b. razreda OŠ Janka Leskovara iz Pregrade.  U razgovoru sa zaposlenikom te volonterima iz udruge “Šapica” forumašice su dobile informacije o načinu funkcioniranja i problemima azila Dubravica, te financijskim i stambenim potrebama životinja u azilu.  Zahvaljujući naporima volontera neprofitne udruge “Šapica” u nabavci hrane i financijskih donacija, liječenju bolesnih pasa, nabavci lijekova, kućica i slame, oglašavanju pasa, predkontrole i kontrole prilikom te nakon udomljavanja, azil Dubravica postao je i opstao no kill sklonište.

” Potresne slike tužnih očiju životinja  željnih ljubavi ostavile su u nama  neizbrisiv trag koje će ostati kao poticaj u smjeru daljnjeg djelovanja Foruma mladih SDP KZŽ u promociji prava životinja i edukaciji ljudi- osobito o kastriranju, cijepljenju i čipiranju- kako bi se razvila svijest o odgovornosti prema životinjama i humanom postupanju s njima, te kako bi se dugoročno riješio problem mučenja i napuštanja životinja.”, istaknula je Veronika Kolman, članica Predsjedništva FM SDP KZŽ.