Scroll to top

Podržali smo prosvjed inicijative Za radnički Zakon o radu!

U petak, 21. listopada, pridružili smo se prosvjedu na Trgu Sv. Marka inicijative Za radnički ZOR (Zakon o radu). Forum mladih i SDP se se oduvijek jasno i beskompromisno zalagali za interese i prava radnika, kojima želimo osigurati dostojanstven život i poštenu plaću.

Iznimno smo nezadovoljni Vladinim prijedlogom Zakona koji ima samo jedan cilj – usklađivanje s minimumom europske pravne stečevine. Zakon u cijelosti propušta regulirati i ispraviti niz nepravdi s kojima se radnici suočavaju, poput problema s ugovorima na određeno, agencijskog i platformskog rada ili prava na slobodno vrijeme.

SDP je istaknuo niz prijedloga za poboljšanje radnog zakonodavstva, osnaživanje pozicije radnika, smanjenje rastuće društvene nejednakosti i povećanje plaća. Želimo da svi radnici u Hrvatskoj imaju zajamčena prava, te da im prekovremeni rad, rad nedjeljom, noću i blagdanima bude adekvatno plaćen.

Prosvjedu se pridružio predsjednik Foruma mladih SDP Hrvatske Lovro Lukavečki, potpredsjednik Karlo Vedak, članica predsjedništva Rea Andrijašević te potpredsjednik SDP Hrvatske Siniša Hajdaš-Dončić.

Više o našim prijedlozima možete pročitati na linku: https://bit.ly/3TnKdKW