Scroll to top

Otvoreno pismo FM SDP Karlovac za vraćanje kina Edison u vlasništvo grada

Poštovani,

Molimo Vas da Grad još jednom razmisli o kupnji kina Edison. Mišljenje Foruma mladih SDP-a Karlovac je da je kino Edison kao zgrada sa određenom poviješću vezana uz grad i da ju je zbog toga poželjno vratiti u vlasništvo grada. Uz kino Edison su odrasle mnoge generacije i uz koju bi uz pravilno vođenje još mnoge generacije trebale odrasti.

Kako se bliži dan sljedeće dražbe (03.04.) molimo da razmislite o kupnji i zbog još jednog razloga. Kino će se prodavati po vrijednosti 1/3 od procijenjene  vrijednosti imovine. Nakon ove dražbe, zbog promijene zakona, kino će se moći kupiti po minimalnoj cijeni od 50% od procijenjene vrijednosti imovine. Kako grad Karlovac spada u nisko zadužene gradove i kako ima visok proračun, mišljenja smo da grad može kupiti kino Edison.

Da li kino Edison može biti zgrada koja donosi profit ili sama sebe „drži na životu“!? Naše mišljenje je da može! Vjerujemo da se od zaposlenog kadra Grada Karlovca može pronaći potreban broj ljudi koji bi radili kao zaposlenici kina bez potrebe dodatnog zapošljavanja. Isto tako živimo u uvjerenju da u Gradu ipak postoji netko tko može osmisliti projekte koji će uspješno voditi kino Edison.

Naš prijedlog na koji bi način mogli voditi kino Edison:

Karlovac kao grad bez kina sigurno će objeručke prihvatiti da nakon dužeg vremena opet ima kino dvoranu, no ona ne bi trebala raditi samo petkom i subotom navečer već bi se trebali osmisliti programi koji bi trajali tokom cijelog tjedna, cijele godine.

Ideje za dodatno iskorištavanje prostora:

Filmski vrtić:
Organizacija gledanja crtanih filmova za djecu iz vrtića grada Karlovca po posebnoj cijeni tijekom tjedna.

Filmska  osnovna škola:
Organizacija gledanja crtanih filmova, dokumentarnih i igranih filmova za djecu iz osnovnih škola koje su prilagođene njihovom nastavnom programu.

Filmska srednja škola:
Organizacija gledanja dokumentarnih filmova i igranih filmova za srednjoškolce

Subota ujutro u kinu:
Poznato je da u Karlovcu roditelji ne mogu odvesti svoju djecu u kazalište zato što se sve predstave rade tijekom tjedna i prodaju školama. Zbog toga se u jutarnjim satima kino može pretvoriti u lutkarsku pozornicu gdje roditelji mogu svoju djecu odvesti na lutkarsku predstavu.

Napravi svoju predstavu (davanje prostora za performere, stand up komičare, ljude koji misle da mogu nešto pokazati)

Ideje za sponzoriranje:
Uređivanje prostora uz pomoć Karlovačkih poduzeća, npr. ukoliko poduzeće financira kupnju dijela stolica na stolicama je ušiveno ime poduzeća (npr. AAA sjedalo, BBB sjedalo, CCC sjedalo). Napravila bi se dražba za sjedala te bi se ista dražba stavila na internet, sve bi se moglo zapakirati u dobar PR tako da poduzeća sigurno ne bi mogla odbiti kupnju pošto bi ih pritiskivali s novinarima.

Uređivanje tematskog kafića i izložbenog prostora kao jedne od turističkih atrakcija grada Karlovca s ciljem kultnoga mjesta za izlazak mladih, umjetnika i svih zaljubljenika u film, predstave i glazbu.

Izrada mini kina u prostorima koje se nalaze u zgradi kina Edison:
Mini kino/igraonica služilo bi za roditelje koji dolaze gledati film no njihova djeca su premala ili bi im film bio naporan za gledanje. Zbog toga mogu svoju djecu odvesti u mini kino gdje ona gledaju program prilagođen njima ili se igraju dok film ne završi. Mini kino je odličan način za dodatno brendiranje.

Uređen prostor omogućava korištenje prostora za seminare/predavanja, novi izložbeni prostor te npr. prostor za održavanje rođendanske proslave za djecu.

U nadi da ćete ipak pozitivno odlučiti o našem prijedlogu;

S poštovanjem,

ispred Foruma mladih SDP Karlovac,
Nikola Badovinac