Na vrh

Forum mladih SDP-a Hrvatske
Trg Drage Iblera 9, Zagreb
+ 385(1) 4612 087
fmsdp@sdp.hr

Osnovana 26. lokalna organizacija Foruma mladih SDP-a KZŽ u Đurmancu

U subotu, 03. svibnja 2014. osnovana je 26. lokalna organizacija Foruma mladih SDP-a Krapinsko-zagorske županije u Đurmancu.

Na Osnivačkoj konvenciji izabrano je vodstvo  Foruma mladih SDP-a Đurmanec: za predsjednika  izabran je Marko Kralj, za podpredsjednicu Tina Pavić, a za tajnicu Jasmina Smiljanec. Osim domaćih mladih socijaldemokrata Konvenciji su prisustvovali i gosti, Marko Vešligaj- podpredsjednik SDP-a KZŽ, Zdravko Horvat- predsjednik SDP Zlatar, Agata Cvitić- predsjednica FM SDP KZŽ, te izaslanstva općinskih i gradskih organizacija Foruma mladih SDP KZŽ.

Marko Kralj  prezentirao  je program rada FM SDP Đurmanec u naredne dvije godine:

“Mladi u današnje vrijeme često su  nezainteresirani za procese donošenja političkih odluka ,pa će nam jedan od najvažnijih ciljeva biti motiviranje  mladih i sposobnih ljudi da sudjeluju u javnom životu našeg mjesta. Ne želimo da se nas mlade marginalizira jer smatramo da svojim znanjem, sposobnostima i vještinama možemo doprinijeti boljitku naše općine. Informiranje naših sugrađana o raznim bolestima te prevenciji istih, organizacija jednostavnih pregleda poput mjerenja šećera u krvi i mjerenja  krvnog tlaka, pomoć starijim i nemoćnim osobama, te obiteljima sa slabijim imovinskim stanjem koje često uz te probleme koje imaju ostaju i zaboravljene, podizanje i promicanje ekološke osvještenosti među mještanima- samo su neki od načelnih smjerova djelovanja FM SDP Đurmanec. Svoje ideje i vizije povezat ćemo s djelovanjem ostalih općinskih i gradskih organizacija FM SDP-a KZŽ vodeći se krilaticom ”Reci! Djeluj! Mijenjaj!”.